~Πολλά ειπωθήκανε και γραφήκανε για την πρώτη μας εργασία ~το κοινωνικό μας ζήτημα~ και διαφοροτρόπως εκρίθηκε η μέθοδος, η σημασία και η επίδραση του έργου σε ορισμένες τάξεις της κοινωνίας μας. Άλλοι πιθανόν να υπερτίμησαν την αηία του βιβλίου και άλλοι πάλιν να την υποτίμησαν , Καθένας προσπαθούσε να την προσαρμόσει στις ιδέες και στα γούστα του και πολύ λίγοι βρέθηκαν που την εξετίμησαν σύμφωνα με την πραγματική της σημασία.~
Γεώργιος Σκληρός 1919
Η προσφορά του Γ. Σκληρού γενικότερα ήταν σημαντικότατη.
Πρωτεργάτης του ελληνικού μαρξισμού είναι μια παραγνωρισμένη μορφή της ελληνικής Αριστεράς. Θα πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψη μας ότι είναι μέχρι το θάνατό του, αρχές του 1920, ο σημαντικότερος Έλληνας μαρξιστής.
Με το «Κοινωνικό μας Ζήτημα» ο Σκληρός απελευθερώνει το εργατικό κίνημα από διάφορες μορφές επαρχιωτισμού και μικροαστισμού, παρέχοντάς του τα θεωρητικά εργαλεία και τις έννοιες κλειδιά για να προσδιορίσει την πολιτική του θέση στην κοινωνία της εποχής.
Πολλές από τις απόψεις του σήμερα φαντάζουν απλοϊκές, αλλά αν εντάξουμε το βιβλίο αυτό στην εποχή του και στο κλίμα του σκοταδισμού
και του σοβινισμού που επικρατούσε θα αντιληφθούμε το μέγεθος της σημασίας του.
Το βιβλίο «Το Κοινωνικόν μας Ζήτημα» είναι το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής αριστεράς. Με την επανέκδοσή του υπενθυμίζουμε και την εκατόχρονη προσφορά του ελληνικού μαρξισμού στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης και των κοινωνικών αγώνων στη χώρα μας.